کساني که در طول چند قرن اخیر، مورد توجه وهابيون قرار گرفته و براي او ارزش فراواني قائل شدهاند؛احمد بن عبدالحليم معروف به «ابن تيميه» است.
او کسي است که افکار و عقاید وهابيها از او سرچشمه گرفته شده و در واقع مؤسس این مذهب به شمار میرود.وهابیها در مدح و منزلت او کتابهای زیادی نوشتهاند و از او تجلیلهای زیادی به عمل میآورند لذا ما در این مقاله مختصری از فعالیتهای وی را بیان مینماییم.
داود الهامى
سعود با سرعت زياد رو به سوى حجاز نهاد و با ابن شكبان ويارانش در راه ملاقات نموده آنان را نيز با خود برگردانيد وقتىكه به «العييناء»(قريهاى كه در سه منزلى مكه واقع است)رسيدند، مردم مكه و زائران خانه خدا كه از رسيدن وهابيها مطلعشدند، سختبه وحشت افتادند به خصوص اين كه از اوضاع دلخراشمردم طائف مطلع گشتند. در ميان حجاج آن سال سلطان بن سعيد،امام مسقط، نقيب مكلى و امير حجاج شامى عبدالله پاشا و سرپرستزائران مصرى، عثمان بيك قرجى و به همراه آنان سپاهيان زيادىحضور داشتند.
روز ترويه شايع گرديد كه سعود در صحراى عرفه فرود آمده است،مردم از شنيدن اين خبر خيلى ترسيدند ولى طولى نكشيد كه اينخبر تكذيب شد، اتفاقا سعود آن سال در موقع مراسم حج نيامدهبود. زيرا كه آن سال حجاج به قدرى زياد بود كه سابقه نداشت.
از فاطمه اکتفا به نامش نکنید
نشناخته توصیف مقامش نکنید
هر کس در او محبت زهرا نیست
علامه اگر هست سلامش نکنید
یا علی رفتم بقیع اما چه سود
هرچه گشتم فاطمه(س) آنجا نبود
یا علی قبر پرستویت کجاست؟
آن گل صد برگ خوش بویت کجاست؟
در خانه آه دارد علی
عشق پهلو شکسته داردعلی
آن پسر جان داد فدای مادرش
حسن حسین داغ مادر دارند یاعلی
سبد سبد بیارید گلهای نیلوفری رو
بیاید عزا بگیریم روزای بی مادری رو
بگید چاووش بخونه غم از دلا امون برده
بگید حجله بیارند آخه مادر جوون مرده
پیغمبری که عمری غمخوار امتش بود
روی کبود زهرا (س) اجر نبوتش بود؟
ما گوشه نشینان غم فاطمیه ایم
محتاج عطا و کرم فاطمیه ایم
عمری است که از داغ غمش سوخته ایم
فاطمیه قصه گوی رنجهاست فاطمیه تفسیر سوز مرتضی ست
فاطمیه شعر داغ لاله است قصه ی زهرای ۱۸ ساله ست
فاطمیه شرح دیوار و در است دفتر در مقام سخت زینب پرور است
زآن روزی که سیلی خورد زهرا
سیه شد روزگار اهل معنا
شنیدم زعارفی که می فرمود
حکم فرج را کند زهرای سیلی خورده امضا
زهرا که شهید گشت بی جرم و گناه
هست از غم او، سینه ی عالم پر آه
ناموس خدا کجا و سیلی خوردن
لا حول و لا قوه الا بالله
اصحاب سبت چه کسانى هستند؟
سبت در لغت به معناى تعطیل عمل است براى استراحت.
اینکه قرآن در سوره نباء آیهى 10 مىفرماید: (خواب را ما راحتى شما قرار دادیم) به همین موضوع اشاره دارد. روز شنبه را از این جهت یومالسبت گویند که آنها کسب و کار خود را براى استراحت در این روز تعطیل مىکردند
نام حضرت یحیی در سورههای آل عمران، انعام، مریم و انبیأ، مجموعاً 5 بار آمده است. او یكی از پیامبران بزرگ الهی است و از جمله امتیاز این پیامبر، این است كه در كودكی به مقام نبوّت رسید.
حضرت یحیی(علیه السلام) در سوره آل عمران به «حَصور» توصیف شده است. حَصور از حصر به معنی كسی است كه از جهتی در محاصره است و طبق روایات به معنی خوداری كننده از ازدواج است. حَصور كسی است كه غریزهها و هوسهای دنیایی را ترك گفته است(مرحله عالی زهد).
تعداد صفحات : 4